Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ!

Search

Καθημερινή Περιποίηση των Μαλλιών σας

Η περιποίηση των μαλλιών μας με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων αποσκοπεί στη διατήρηση της υγείας και της δύναμης των μαλλιών μας. Η βασικότερη περιποίηση αφορά το τακτικό λούσιμο για τη διατήρηση της απαλή υφής και του σχήματος των μαλλιών σας, καθώς και για την προστασία τους από το σπάσιμο, την αραίωση ή το ξεθώριασμα του χρώματος.

Ποια όμως είναι τα βήματα που μας επιτρέπουν να διατηρούμε υγιή και λαμπερά τα μαλλιά μας;

Αρχικά, η διατήρηση υγιών και λαμπερών μαλλιών απαιτεί μια συνεπή ρουτίνα περιποίησης σχεδιασμένη για τον αντίστοιχο τύπο μαλλιών που διαθέτουμε.

  1. Χρησιμοποιούμε απαλό σαμπουάν χωρίς θειϊκά άλατα και λουζόμαστε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Όταν επιλέγουμε το κατάλληλο σαμπουάν για τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών μας, πρέπει να προσέχουμε να μην περιέχει θειϊκά άλατα, καθώς μπορούν να μειώσουν το φυσικό ελαίων των μαλλιών μας, οδηγώντας σε ξηρότητα και σπάσιμο. Το λούσιμο των μαλλιών μας 1-2 φορές την εβδομάδα επιβάλλεται, αλλά και η χρήση μαλακτικού αμέσως μετά ενυδατώνει και ξεμπερδεύει τα μαλλιά μας.

2. Χρησιμοποιούμε μια χτένα με φαρδιά δόντια για το βούρτισμα των μαλλιών.

Μετά το λούσιμο, χτενίζουμε απαλά τα μαλλιά μας με μια χτένα με φαρδιά δόντια, αφού τα στεγνώσουμε, για να αποφύγουμε το σπάσιμο και να τα ξεμπερδέψουμε εύκολα, ενώ αποφεύγουμε το απότομο και έντονο τράβηγμα, καθώς επιφέρει σπάσιμο της τρίχας.

3. Στεγνώνουμε με αέρα ή με μια πετσέτα μικροϊνών τα λουσμένα μαλλιά, για να αποφύγουμε το φριζάρισμα.

Η χρήση τραχιών πετσετών για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας  μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα και σπάσιμο. Αντ ‘αυτού, είναι προτιμότερο να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας φυσικά ή με μια πετσέτα μικροϊνών, για να αποσπάσουμε απαλά την περίσσεια ποσότητα νερού.

4. Προστατευόμαστε από τη θερμότητα.

Η συχνή χρήση εργαλείων styling μπορεί να τραυματίσει το τριχωτό της κεφαλής μας προκαλώντας θερμική φθορά. Γι’ αυτό, η χρήση θερμο-προστατευτικών σπρέι ή ορών σε συνδυασμό με την περιορισμένη χρήση αυτών των εργαλείων μας βοηθάει να αποφύγουμε την ξηρότητα και το σπάσιμο των μαλλιών.

5. Τριμάρουμε τις άκρες των μαλλιών μας  τακτικά.

Κάνουμε τακτικά τριμαρίσματα των τριχών κάθε 6-8 εβδομάδες, για να αφαιρέσουμε την ψαλίδα από τα μαλλιά μας και να αποφύγουμε το σπάσιμο.

6. Προστατεύουμε τα μαλλιά μας από τον ήλιο.

Η βλάβη που προκαλεί στα μαλλιά μας η έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ξεθώριασμα χρώματος στα βαμμένα μαλλιά. Γι’ αυτό, συστήνεται η χρήση καπέλου ή σπρέι μαλλιών με προστασία από τις ακτίνες UV, όταν βρισκόμαστε στην παραλία ή σε εξωτερικούς χώρους.

Ο στόχος της περιποίησης των μαλλιών μας είναι να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε την υγεία και τη λάμψη τους. Η παραμέληση της φροντίδας τους μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, σπάσιμο, ψαλίδα και τριχόπτωση. Σε αυτό το σκοπό, σύμμαχος μας είναι τα προϊόντα περιποίησης και styling μαλλιών από φυσικά συστατικά.

Τα φυσικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που θα βρείτε στα  φυσικά ή online καταστήματα Litae Natural Products προσφέρουν μια αποτελεσματική θεραπεία αναδόμησης των μαλλιών σας.

Διαβάστε για τα Λάδια Μαλλιών με Φυσικά Συστατικά.

Share:

Σχετικά άρθρα